+90 (322) 233 83 83

MÜŞTERİ HİZMETLERİ



bandANASAYFA » -ACCESS-GECIS-KONTROL-SISTEMLERI

(Access) Geçiş Kontrol Sistemleri

Geçiş / Giriş Kontrol Sistemleri (Access Control System)  Nedir?

Geçiş kontrol sistemleri bir kişiye ya da gruba, belli bir yere girişi kontrol altında tutma ve sınırlandırma imkânı verir. Geçiş kontrol sistemlerinde kontrol noktası bir kapı, turnike, asansör, otopark girişi ya da geçişin sınırlandığı ve bariyerle belirtilmiş herhangi bir yer olabilir. Geçiş kontrol sistemleri yaygın olarak binaların girişlerinde ve kapılarında kullanılır.

Geçiş kontrol sistemleri iş dünyasında gitgide daha da popüler olmaktadır. Şirketler ve çeşitli kuruluşlar hem iş yeri güvenliğini sağlamanın hem de hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağladığı verileri korumanın önemi üzerinde daha da durmaktadırlar.

Geçiş kontrol sistemleri basitçe şifre girerek giriş yapılmasından biyometrik okuyuculara kadar farklı sistemlerin yer aldığı bir alandır. Güvenlik girişi basit bir kapı okuyucusundan karmaşık bir network ağına kadar birçok farklı yöntemle kontrol edilebilir.

Geçiş kontrol sistemlerinden hangisinin tercih edileceği kişisel ya da kurumsal ihtiyaçlarla örtüşmelidir. Binanın yapısı, giriş yapacak kişi sayısı göz önünde tutularak basit bir sistem mi yoksa daha geniş bir güvenlik sistemi mi gerekiyor araştırılmalı. Sonuç olarak geçiş kontrol sistemlerinden hangisi tercih edilirse edilsin önemli olan hızlı ve kolay bir geçiş yapılabilmesidir.

Geçiş kontrol sistemleri belli başlı şu başlıklar altında toplanabilir: Zaman kontrollü geçişler, biyometrik geçiş sistemleri ve kartlı geçiş sistemleri. İş dünyasında en çok tercih edilen geçiş kontrol sistemlerinin başında kartlı geçiş sistemi gelir. Yaygın olarak plastik şeritli geçiş kartlarının arkalarında siyah manyetik bir bant bulunur. Okuyucudan geçirilerek geçiş sağlanır. Ucuz olması sebebiyle de geçiş kontrol sistemleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir.

Pin kodu ya da şifre girerek geçişe izin veren geçiş kontrol sistemleri de sadece yetkili ya da izinli kişilerin giriş yapmalarının istendiği yerlerde kullanılır. Bu bazen bir banka da olabilir bir apartman kapısı da.

Proximity kartları da plastik kartlara benzer bir mantık da işler. Bu kartların kullanıldığı geçiş kontrol sistemlerinde, manyetik şerit yerine bilgisayar çipi bulunur.

Geçiş kontrol sistemlerinden, gündelik hayatta az rastladığımız ama hızla yayılan biyometrik okuyucular ise parmak izi, ses tanıma ya da iris okuma gibi kişinin fiziksel özelliklerine dayalı bir geçiş güvenliği üzerine kuruludur. En güvenli geçiş kontrol sistemlerinden biri olmasının yanı sıra en pahalı sistemlerden de biridir.

Bilgisayarla yönetilen geçiş kontrol sistemleri diğer alarm sistemleriyle de entegre edilebilirler. Örneğin bir yangın alarmıyla birlikte kapılardan giriş çıkışın otomatik olarak serbest bırakılması mümkündür.

Geçiş kontrol sistemleriyle birlikte personel devamlılık kontrol sistemleri gibi zaman kontrollü sistemler ve bununla birlikte geliştirilmiş yazılımlar da özellikle kurumsal şirketler için gitgide daha önemli bir yer tutmaktadır. Şirket yönetiminde hem güvenlik konusunda hem de çalışma saatleri ya da devamlılık gibi kontrol amaçlı veri toplanmasında geçiş kontrol sistemleri önemli bir veritabanının hızlı bir şekilde toplanmasını sağlanmaktadır.

meta kelimeler : adana access control system, adana geçiş kontrol sistemi, adana parmak izi sistemleri, adana kartlı geçiş sistemi, adana şifreli geçiş sistemleri, adana güvenlik sistemleri, meo bilişim

ebultenE-BÜLTEN

E-Bülten’e kayıt olun, fırsatları ve indirimleri kaçırmayın.

MEO BİLİŞİM

HIZLI MENÜ

HİZMETLERİMİZ

BİZE ULAŞIN

Copyright 2016 © Meo Bilişim Tüm Hakları Saklıdır.